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Sunday, 24 January 2010

週末ランチ/Sunday Lunch (NOT roast..)

今日は珍しく人をお昼(というか...4時という微妙な時間だったが...)にお招きしました。


今まで人をよべる環境に住んでいなかったもので(キッチンが狭くて収納場所がなく、二人ぶん以上の食器がなかった...)、人のために料理するのは、実は不慣れです。楽しいと思うのだけど。
ほんとは作りなれたもののほうがいいのでしょうけれど、私はここぞとばかりに、「パーティー料理」みたいな、普段あまり作らないものを作ってしまいます。
上記のサーディンとブラックオリーブのケーキ。
クリスマスの鴨でも参考にさせていただいた、SOUさんのサイトのレシピです。
型が大きくて、薄いできあがりになってしまったのが残念...。


こちらはテリーヌ。時間はかかったけれど、難しくはありませんでした。
塩・胡椒とハーブ数種で、これだけお肉のうまみが出れば上等。でも、もっといい鶏で作ったら、もっとおいしいんだろうなぁ、と思いました。次はスーパーじゃなくて、お肉屋さんで買って作ろうっと。
じつは、こちらもSOUさんのレシピでした。
ほんと、作りたくなるものが一杯のサイトで、おすすめです。

ほかにもタルト・タタンとグリルしたチコリも作ったのですが、こちらは写真を取る前に胃袋に収めてしまいました...(笑)。

あーあ。運動しなきゃ。

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We had guests for lunch (kind of... at 4pm..) today.


I am not really used to inviting people - because we/ I have been living in places where I could hardly invite people over (in most cases I had a tiny kitchen with little storage, so I didn't have enough plates and glasses..).
Do people normally cook something they are used to cooking, for dinner/ lunch parties?  Hmmm, in my case, I take advantage of the occasion, and cook something I've been wanting to try.
Above is a Sardine Tart (more like savoury cake)- from a wonderful restaurant recipe website, SOU.  This site has helped me so much for Confit de Canard too.  I wish I had a smaller tin, so that the end result was a bit thicker.


This is the chicken terrine I made.  It took some time, but it was not difficult, and tasted good.
Perhaps it would have tasted even nicer if I used better chicken - next time, I shall get some from the butcher, not the supermarket...  This also is from SOU's recipe!  It really is a wonderful website :)

I actually made some grilled chicory and tarte tatin, but we demolished them all before I remembered to take pictures..  Well, good proof that it was not bad, I suppose?

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