But.. do what?
Obvious answer - of course, BAKE SOME SCONES AND EAT WITH IT!!
So, while cooking dinner, I baked some scones..
When I think about it, this week I haven't been to any afternoon teas, and have no plans to go in the near future. Therefore, I guess it was perfectly justified that I baked some scones to have with the clotted cream. Yes. It makes perfect sense.
I tried a new recipe for the scones - it uses cream and frozen butter. I was curious what the outcome was going to be like. It turned out pretty well- crusty outside, moist inside, rather rich but not heavy.
This is my "miracle cursed clotted cream". I quite like the way it is "stringy" - a sign of freshness and the right quantity of moisture. We tried to be decent, and just shared a scone (half each) for dessert. I eat scones for breakfast too, why not for dessert...
I asked my husband if he thought scones and clotted cream could be addictive. He said No. Well, I think differently...
+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
奇跡なのかそれとも呪いなのか分かりませんが、今日突如として、我が家のキッチンにクロテッド・クリームが出現しました。
あるからには何とかしないといけません。
何をするか。
当然、スコーン作りです!!
考えてみれば、今週はあフタヌーン・ティーに行っていないし、このあとに行く予定も、しばらくはないし。家でスコーンを焼いて、クロテッド・クリームをつけて食べたって、別になんの問題もありません。そう、まったくもって、道理にかなっているわけです。そうです。そのとおりなのです。
今回は、新しいレシピに挑戦です。
クリーム入りで、バターはかちかちに凍らせる、というもの。どんな出来上がりになるか楽しみでした。
なかなかいい出来だと思います。外側はさっくり、中はしっとり、リッチだけど重過ぎなくて、いい感じです。
夕飯あとなので、まあ控えめに、一個を夫と二人で半分ずつしました。まあ、デザートですね。
アフタヌーン・ティー用のものだとはいいますが、我が家では朝食に食べることもあるので、デザートでも何でもありです。
(体重には悪影響でしょうけれど...)
(体重には悪影響でしょうけれど...)
夫に、「スコーンとクロテッド・クリームって中毒になると思う?」ときいたら、「それはないんじゃないの」という返事でした。
私は...違う意見ですが...まあ、それは今回は置いておくことにしましょう。
またそのうち、クロテッド・クリームが出現したときに分かることです。
No comments:
Post a Comment